طراحی نمای سنتی ایرانی

طراحی نمای سنتی ایرانی

طراحی نمای سنتی

سبک روستیک یا روستایی با نمای سنتی بسیار هماهنگ است و هر دو یک هدف را دنبال می کنند. این سبک ها می تواند در طراحی ویلا و رستوران ها و هتل ها اجرا شوند و برای کاروانسراها نیز گزینه خوبی هستند.

چنین سنتی در زندگی های ماشینی که همه چیز خسته کننده است اثربخشی خوبی دارد.

طرح های سنتی، طرح های برای همه دوره ها هستند و ارزش خود را حفظ می کنند. اینطور که بررسی ها نشان می دهد هنوز هم نمای سنتی طرفداران خاص خود را دارد. اینجاییم تا طراحی نمای سنتی را با شما به اشتراک بگذاریم و راز و رمز تیم طراحی خود را به شما بگوییم.

کانسپت های متفاوت نمای سنتی

در طراحی نمای سنتی مهمترین اصل این است که نمای اصیل ایرانی حفظ شود! در واقع یک سری فاکتورهای مهم مطرح بوده که باید بررسی شود. مثلاً تناسب و هارمونی بین المان ها اهمیت زیادی دارد. در طراحی نمای سنتی از گنبدها و ستون ها کمک گرفته می شود و باید سردرها و گنبدها از نظر شکل ظاهری و متریال ساخت در یک گروه مشخص قرار بگیرند.

در اصل معماری ایرانی در لیست معتبرترین و برجسته ترین سبک ها و معماری های دنیا قرار گرفته است. به طور کلی یک سری سبک معماری سنتی ایرانی وجود دارد که به واسطه دقت بالای معماران ایرانی اجرا شده اند و ذوق عالی برای اجرای آنها دیده می شود. در طراحی نمای سنتی خلاقیت حرف اول را می زند.

به طور کلی رعایت دقیق و کامل مسائل فنی و علمی در ساختمان ها می بایست به دقت صورت بگیرد و همینطور یک سری تناسبات مهم محاسبه شود. ویژگی نماها باید بر اساس پوشش و فرم مخصوصی ارزیابی شود.

کانسپت هایی که برای ایوان های بزرگ در نظر گرفته می شود بسیار مهم است به صورتی که سطح ارتفاع بلندی اجرا شده و ستون های وسیعی در نظر گرفته شوند. دیتیل ها و تزییناتی که در خصوص این مدل از نماها دیده می شود به واسطه جدیدترین سبک های نمای ایرانی بررسی می شود.

طراحی سردر برای نمای سنتی

طراحی سردر نمای سنتی

سردر ها حکم تاج ساختمان را ایفا می کنند. این المان های معماری به طور کلی برگرفته از طراحی و سبک نمای سنتی خاصی هستند به طوری که باید بهترین خلاقیت در اجرای آنها وجود داشته باشد. یکی از متدهای جالب برای سر در نمای سنتی، استفاده از معماری برجسته است.

اجرای تاج های بزرگ با کنده کاری ظریف و همینطور موقعیت ستون بندی های خاص سبب می شود تا ورودی اصلی این نما قابل اجرا باشد. ستون ها بر اساس سرستون های تزیین شده دسته بندی می شوند و شاخص مهمی برای ورودی ساختمان را در بر می گیرند. هرچه ارتفاع تاج ساختمان بیشتر باشد ابهت بیشتری دارد و بیشتر جلب توجه می کند.

البته که ما در طراحی سر در نمای سنتی ضوابط شهرداری را رعایت می کنیم و سعی می کنید از بهترین ایده های روز دنیا کمک بگیریم و تناسب را برای همه بخش ها ارزیابی کنیم.

ستون ها و سرستون ها به واسطه سر در اصلی و تاج ساختمان دسته بندی می شوند و سبک های طراحی سنتی برای همه این ستون ها ارزیابی می شود و سبب جذابیت بیشتر ساختمان می شود.

بهترین متریال نمای سنتی

اگر به ساختمان های سنتی و تاریخی دقت شود دیده می شود یک سری متریال و مصالح سنتی استفاده می شود و بهتر است که برای نمای سنتی ساختمان ها نیز مصالح سنتی جدی گرفته شود.

مثلاً نمای آجر یکی از بهترین متریال هایی است که برای نمای ساختمان های سنتی به کار می گیرید و طرفداران خاص خود را دارد. آجر ها هم به صورت یک شکل و هم در سبک تلفیقی و ترکیبی اجرا می شوند و پرکاربردترین متریالی است که در طراحی نماهای سنتی ایرانی استفاده می شود.

طراحی انواع  نمای سنتی به همراه مشاوره رایگان و  ارائه نمونه کار توسط شرکت فنی و مهندسی پایانکار

از دیگر متریالی که برای نمای سنتی استفاده می شود شیشه است به خصوص شیشه های رنگی که می تواند بخش مهمی از سنت گذشته را زنده نگه دارد و اثر بخشی خاص خود را دارد.

شیشه های ساده و یا شیشه هاییی که به صورت مینای قدیمی هستند با طرح خاص خود بهترین متریال برای نمای سنتی محسوب می شوند. ترکیب و استفاده درست با استفاده از تناسبات دقیق بین متریال شیشه و آجر می تواند زیبایی و اصالت نمای ساختمانی را بهبود داده و تضمین نماید.

همه متریال هایی که اجرا می شوند برگرفته از طرح های خاصی هستند و بر اساس سلیقه مشتری و شرایط کاری اجرا می شود.

تناسب درست در طراحی نمای سنتی

چیدمان و تناسب بخش مهمی از طراحی نمای سنتی است و باید با دقت بررسی شود. اینکه یک یا چند متریال خاص اجرا شود بر اساس موقعیت ساختمان خواهد بود اما هارمونی بین چیدمان بسیار مهم است.

طراح و معمار نما را با سلیقه و ذوق هنری خود دنبال می کند و سعی می کند چیدمان درستی را اجرا کنید و بین بخش های مختلف تناسب برقرار سازد و البته که اصالت سنتی در بین بخش های مختلف ساختمان اجرا می شود.

در معماری کهن و سنتی متریال آجر توانسته با سایر بخش های ساختمان ارتباط بگیرید و بهترین موقعیت را فراهم سازد. چیدمان آجری برای ساختمان های قدیمی و سنتی یک حس نوستالژی مخصوص را به خاطر می آورد و بسیار قابل قبول خواهد بود.

کاربرد نمای سنتی

طراحی نمای سنتی کاربرد

از نمای سنتی برای رستوران های قدیمی و سنتی، خانه ها ویلایی و همینطور مساجد و اماکن مذهبی استفاده می شود. بازسازی ساختمان های تاریخی و یا ساختمان هایی که درگیر بافت قدیمی هستند نیز توسط این نما صورت می گیرد. این نما در حیاط و ادارات و سایر موقعیت های مختلف اجرا می شود.

یک معمار می تواند با توجه به خلاقیت و ایده های خاصی که دارد نمای سنتی را به خوبی اجرا نماید. استفاده از سنگ و کاشی ها نیز به زیبایی نماهای سنتی می افزاید و بسیار اثربخش و خاص است و ساختمان ها را زیباتر نشان می دهد.

ترکیب نمای روستیک و سنتی

سبک روستیک و روستایی با نمای سنتی بسیار سازگار است و هر دو یک هدف را دنبال می کنند. این سبک ها می تواند در طراحی ویلاها و رستوران ها و هتل ها اجرا شوند و برای کاروانسراها نیز گزینه خوبی هستند.

چنین سنتی در زندگی های ماشینی که همه چیز خسته کننده است اثربخشی خوبی دارد. سبک روستیک به نوبه خود حال و هوای ساختمان را تغییر می دهد و با اصل غافلگیری همراه است.

اجرای نمای سنتی با مصالح GFRC

در سال های اخیر بناهای سنتی زیادی برای فضاهای شهری اجرا شده اند اما انچه فصل مشترک همه این موارد محسوب می شود بازسازی اصولی است به طوری که مقاومت خوبی داشته باشد و در عین حال کم هزینه باشد.

یک موضوع مهم اینکه نمای ساختمان سنتی می بایست در ابتدا در شکل اولیه خود احیا شود و از سوی دیگر نیاز به موادی است که سبب می شود در برابر آسیب هایی مثل باران اسیدی و آلودگی مقاومت داشته باشد.

مصالح قدیمی معمولاً تاب تحمل این موارد را ندارند بنابراین در اجرای نمای ساختمان سنتی باید از مصالحی فوق حرفه ای استفاده شود. مصالح جی اف آر سی با بازدهی بالا قدرت ترمیم و بازسازی مخصوصی را شامل می شوند و به نوبه خود می تواند اثربخشی مشخصی داشته باشد.

مصالح جی اف ار سی به صورت پنل های پیش ساخته هستند که سبب می شود زمان بازسازی ساختمان بسیار کاهش یابد و همینطور نتیجه کار نیز به صورت تضمین شده است.

معمولاً پنل های پیش ساخته جی اف آر سی یونیک هستند و بر اساس سلیقه و نیاز شما طراحی می شوند. این نما به نوبه خود بدون نقص بوده و فوق العاده عالی اجرا شده است. اجرای این سبک از مصالح نیاز به تجربه کافی دارد.

در واقع پنل ها باید از نظر اندازه و قطر با اصول معماری سنتی سازگار باشند. تیم تخصصی ما توانسته از جدیدترین متدهای روز دنیا در این زمینه استفاده نماید تا اثر بخشی درستی به کار بدهد.

باید و نبایدهای نمای ساختمان سنتی

اندودکاری یکی از روش های اجرای نمای سنتی محسوب می شود که البته بر اساس شرایط جوی و محیطی منطقه ارزیابی می شود. جنس مصالح به کار رفته از نظر میزان جذب آب و رطوبت سنجیده می شود و سطح مقاومت و چسبندگی آن نیز ارزیابی می شود به این ترتیب ملات های سیمانی، گچی و گلی و اهکی و ترکیبی همگی بخش های مهمی از نمای ساختمان سنتی محسوب می شوند که باید بر اساس موقعیت مقاومت ساختمان سنجیده شوند.

نمای سنتی ایرانی

اگر به دنبال نمایی با مقاومت بالا باشید هرگز نمی توانید از ملات های گچی یا گلی استفاده کنید اما اگر به فکر نمای ساختمان سنتی را طراحی خاص و ویژه هستید و یا شکل پذیری بالای آن برای شما مهم است ملات های گچی بهترین گزینه محسوب می شوند.

در نماسازی سنتی گاه از روکش های مخصوصی استفاده می شود. روکش هایی که از جنس رنگ های لعابی و سنتی هستند و یا از مواد رزینی در ساخت آنها استفاده می شود به طوری که شامل رزین های اکریلیک و پلی استر و فنولیک بوده و به واسطه این روکش ها اجرا در موقعیت بهتری صورت می گیرد.

ورق های کامپوزیت شناخته شده ترین و مطرح ترین متریالی است که برای نمای ساختمان اجرا می شود و سبک بودن و کاستن از بار ساختمان مهمترین شاخص این متریال محسوب می شود. به طور کلی این مصالح به نسبت مدل های دیگر بی رقیب هستند.

قوانین اجرای نمای سنتی

برای طراحی نمای سنتی باید یک سری قوانین وجود رعایت شود:

سادگی در اجرا

طرح های سنتی به نوبه خود شلوغ هستند پس بهتر است از نمایی استفاده کنید که ساده هستند و وزن کمی دارند و سطح انعطاف پذیری آنها زیاد است. بنابراین سبک های عجیب و غریب و پر از پیچیدگی برای نمای سنتی اصلاً ایده خوبی نخواهد بود.

مقاوم نسبت به تغییرات آب و هوایی

موضوع دیگری که در نمای سنتی باید رعایت شود بررسی موقعیت منطقه ای از نظر جوی است در واقع باید موقعیت رطوبت حرارت و اشعه خورشید سنجیده شود.

به طور کلی نمای سنتی در کشورهای گرمسیری به واسطه ورق های کامپوزیتی صورت می گیرد تا در اتلاف انرژی صرفه جویی شود و البته که ورق های آلومینیوم یکی از مقاوم ترین فلزات در مقابل رطوبت محسوب می شوند و زنگ نمی زنند و تغییر رنگی برای آنها ارزیابی نمی شود.

تنوع رنگ و سایز

نمای سنتی معمولاً از یک نسخه یکسان پیروی نمی کند و بهتر است که رنگ و سبک برای آن به دقت بررسی شود. به طور کلی تنوع رنگ و سایز برای برجسته سازی ها بسیار مهم است و طرح های برجسته باید دقیقاً در موقعیت درستی اجرا شوند. هرچه رنگ بندی کار دقیق تر باشد اثربخشی آن نیز بهتر است.

سبکی وزن:

متریال های به کار رفته برای بخش های سر در و تاج نباید سنگین وزن باشد بنابراین سبک وزنی در انتخاب متریال های ساختمانی بسیار مهم است هرچه وزن به کار رفته پایین تر باشد اثربخشی بهتری خواهد داشت. کاهش وزن سازه سبب کاهش ضریب زلزله می شود.

خواص آکوستیک:

خاصیت آکوستیک از موضوعاتی است که باید بررسی شود فضای خالی پشت ورق های کامپوزیت می بایست بررسی شود به این ترتیب موقعیت عایق صوت به خوبی اجرا شده و اثر بخش بهتری خواهد داشت.

تنوع در شکل پذیری:

خوشبختانه یک سری ابزارهای مخصوص وجود دارد که می تواند برای ورق های به کار رفته در نمای ساختمانی اثر بخش باشد. این ابزارها می توانند با لبه تیزی که دارند تغییرات لازم را اجرا کنند.

نمای سنتی با آب بندی مخصوص

آب بندی بخش مهمی از طراحی نمای سنتی محسوب می شود. سطح آب بندی به طور کلی به واسطه شیارهای موجود بررسی می شود و البته که سطح نفوذ آن به هر بخش به نسبت بخش دیگر متفاوت خواهد بود اما در تیم طراحی ساختمان ما اجرای نمای سنتی با رعایت اصول آب بندی صورت می گیرد.

نمای سنتی

نمای سنتی بی نیاز از شستشو بوده و این موضوع به واسطه رنگ مصرفی است که برای نما به کار می رود و سبب می شود که سطح تمیز و قابل قبولی اجرا شود. تمیز بودن سطح اجرا شده به طور کلی از اصلی ترین اهداف طراحی ساختمان است.

نگران نباشید شرایط برای تعویض پنل ها فراهم است بدون اینکه کل نما خراب شود. پانل هایی که دچار تخریب شده اند با نوع جدید جایگزین می شوند به این ترتیب اثر بخشی این پانل ها قابل قبول خواهد بود و بسیار حرفه ای طراحی می شود.

وقتی از بهترین تیم طراحی ساختمان لاکچری استفاده کنید آسیب دیدگی نمای ساختمان کاهش می یابد و اثربخشی آن بهتر می شود.

تماس و مشاوره رایگان اسکرول به بالا